Objevte náš příběh Od prvotní myšlenky po současnost

Příběh o tom, jak dva přátelé dokázali proměnit svůj sen ve skutečnost

JAK TO VŠECHNO ZAČALO...

 

Kdysi dávno na severu Francie žili byli dva přátelé známí pod jmény Louis-Antoine Bonduelle a Louis Lesaffre-Roussel, kteří spojili síly a založili palírnu na výrobu alkoholu z obilí. Psal se rok 1853. Kdybychom tenkrát těmto dvěma pánům řekli, že podnik, do kterého se pustili, přetrvá více než sto padesát let a že jméno Bonduelle budou jednoho dne znát téměř po celém světě, asi by nám jen stěží uvěřili…

 

Začněme od začátku.

Od palírny po hrášek

Rok 1862, Francie, městečko Renescure. Místo, kde si dva společníci koupili farmu a pozemky, aby zde postavili palírnu, stodolu pro dobytek a sladovnu, se stalo kolébkou rodinného podniku. O konzervované nebo mražené zelenině se přitom tehdy nikomu ani nesnilo. Až později, v roce 1926, bratři Pierre a Benoit Bonduelle proměnili opuštěnou stodolu na výrobnu konzerv. Během prvního roku zde vyprodukovali 90 000 konzerv hrášku! A po válce se jejich konzervovaný hrášek těšil ještě větší oblibě - o konzervy bratří Bonduelle se lidé doslova prali! Tak se v roce 1947 zrodil název Bonduelle… Značka, jež se stala průkopnicí v potravinářství s rostlinnými produkty.

 

Z Renescure do Kodaně

Rok 1989, Dánsko. Dveře Evropy jsou otevřeny produktům Bonduelle lákajícím stále více zahraničních zákazníků. Po Německu v roce 1969 se Bonduelle rozšiřuje dál a dobývá trhy v Itálii, Spojeném Království, oblasti Beneluxu, a dokonce i Portugalsku. Do roku 1989 byl evropský kontinent kompletně "dobyt" Dánskem. Mezitím otevírá nová továrna ve městě Estrées-Mons ve Francii, tentokrát však se specializací v úplně novém odvětví - mražené zelenině. Již v roce 1968 bylo prodáno 300 tun mražené zeleniny a poptávka nepřestávala růst! Bonduelle stále zůstává o krok napřed.

 

Rodinná myšlenka pokračuje

Rok 1998, Pařížská burza. Firma Bonduelle byla právě uvedena na trh s cennými papíry! Nezastavitelná ve svém rozvoji přichází firma s dalšími inovacemi s cílem zachovat tu nejlepší kvalitu konzervované zeleniny. Ve spolupráci s producenty cukrové kukuřice (Pau a Maisadour Coopsovi) představili novinku - kukuřici. Možná i díky tomu si rodinný podnik Bonduelle zachovává výsadní postavení na trhu. Nezapomíná však ctít hodnoty, na kterých byl od počátku postaven: loajalita a etika, ochrana životního prostředí a kvalita života obyvatel. Tento závazek nakonec vede k přijetí konceptu politiky společenské odpovědnosti firem (CSR) a k založení nadace Louise Bonduelle Foundation v roce 2004.

Od prvotní palírny založené v roce 1853 se do dnešních dní v podniku vystřídalo už 7 generací! Po celou dobu své existence si značka Bonduelle dokázala zachovat ducha rodinného podniku, k čemuž přispěla mimo jiné i dlouhodobá vize dávající smysl našemu jednání. Můžeme se tak bez výčitek chlubit tím, že naše konzervovaná i mražená zelenina jsou vyráběny s nebývalou péčí a zvláštním důrazem na kvalitu. Ale to ještě není konec tohoto neuvěřitelného příběhu! Den za dnem přijímáme náročné výzvy, vyvíjíme nové produkty a nacházíme řešení šetrná k naší planetě. A to nejlepší nás teprve čeká!

ZKRÁTKA:

 

 

Bonduelle už od počátku nepřehlíží žádný kout naší planety.

Dodavatel kvalitní zmrazené a sterilované zeleniny pro profesionální gastronomii.