Společnost BONDUELLE zpracovává zeleninu do několika hodin po sklizni technologií rychlého, hloubkového zmrazení šokem. Konečný výrobek si tedy uchovává velké množství nutričních látek, které se jinak rychle ztrácejí při dopravě a skladování čerstvé syrové zeleniny, a také svou původní strukturu.
Zmrazování je druhem ultrarychlého mrazení, které umožňuje přivést výrobek až na teplotu -18°C během pár minut. Na rozdíl od domácího zmrazování umožňuje tento průmyslový proces vytvoření ledových mikrokrystalů, které nepoškozují buněčnou strukturu výrobků. Zachování struktury a chuti zeleniny je tedy zaručena. Při -18°C je vývoj mikroorganismů zcela zastaven. Přirozená barva zeleniny je tímto procesem ochráněna bez jakéhokoliv přidání barviv.
Mezi sklizní zeleniny a zahájením procesu zpracování do konzerv uplynou jen asi 3 hodiny.
Všechna práva vyhrazena © 2019 BONDUELLE s.r.o.