ico_home.gif, 888B Hlavní stránka   ico_kontakt.gif, 66B Kontakty    ico_letter.gif, 67B Newsletter   ico_mapa.gif, 68BMapa stránek

Bonduelle - chuť, která je vidět... Facebook

výrobky

Jehněčí à la Lobkowicz

Hlavní jídlo

Recept pro 4 osoby

Suroviny:
300 g zeleninové směsi Balance Bonduelle, 100 g žampionů Bonduelle, 100 g grilovaných paprik Bonduelle, 50 g grilované cukety Bonduelle, 800 g jehněčího hřebínku, 100 g šalotky, 50 g slaniny, 50 g parmazánu, 4 ks cherry rajčátek, sůl, pepř, petrželová nať, olivový olej, palmový olej, dijonská hořčice, kuskus, máslo, balsamicový ocet Créma, smetana
krusta: strouhanka, kapary, černé olivy, sardelky, citronová kůra

foto receptu
KuchařPříprava:

Maso odblaníme a odstraníme kosti. Necháme pouze jednu krajovou. Okořeníme a necháme marinovat zakápnuté olejem. Doba marinování je v optimálním případě den předem.
Dle návodu připravíme kuskus, místo obyčejného oleje použijeme červený palmový, který dá kuskusu sytější barvu. Potom přidáme nakrájenou grilovanou papriku a cuketu.
Žampiony orestujeme na másle, zalijeme smetanou, dochutíme a povaříme. Před podáváním rozmixujeme. Maso opečeme na oleji, potřeme hořčicí, obalíme v krustě a ještě necháme dotáhnout v konvektomatu. Slaninu nakrájíme na kostičky a pečeme. Přidáme nakrájenou šalotku, zeleninu a orestujeme ji.
Z kuskusu tvoříme komínek, který zdobíme parmazánem a grilovaným cherry rajčátkem sypaným přírodním cukrem a zastříknutým balsamicovým krémovým octem. Ze zeleniny tvoříme lůžkom, na něž klademe nafiletované jehněčí. Zakápneme žampionovou omáčkou a pro dekor bylinkovým olejem.

Všechna práva vyhrazena © 2015 BONDUELLE s.r.o.