ico_home.gif, 888B Hlavní stránka   ico_kontakt.gif, 66B Kontakty    ico_letter.gif, 67B Newsletter   ico_mapa.gif, 68BMapa stránek

Bonduelle - chuť, která je vidět... Facebook

výrobky

Špenátová polévka

Polévka

Recept pro 4 osoby
Doba přípravy: 30 minut

Suroviny:
špenát krájený Bonduelle 250 g, špenátové listy IQF Bonduelle 50 g, brambory 50 g, smetana 0,2 l, cibule 50 g, česnek 10 g, máslo 50 g, sůl, pepř, muškátový oříšek

foto receptu
KuchařPříprava:

Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek a zeleninu a vzniklou směs orestujeme na přepuštěném másle. Následně přidáme čerstvé brambory, zalijeme teplou vodou, přiměřeně osolíme, okořeníme a vaříme po dobu přibližně dvaceti minut. Po uvaření brambor přidáme špenát a krátce povaříme. Připravenou směs rozmixujeme, mírně dochutíme a přidáme nízkotučnou smetanu. Nato vložíme několik lístků špenátu, necháme přejít varem a podáváme.
TIP: podáváme s toasty z bílého nebo tmavého chleba, který lze mírně opéct, aby na povrchu získaly křupavou strukturu.

Všechna práva vyhrazena © 2015 BONDUELLE s.r.o.