ico_home.gif, 888B Hlavní stránka   ico_kontakt.gif, 66B Kontakty    ico_letter.gif, 67B Newsletter   ico_mapa.gif, 68BMapa stránek

Bonduelle - chuť, která je vidět... Facebook

výrobky

Zelený chřest přelitý estragonovou omáčkou Béarnaise

Předkrm

Recept pro 4 osoby

Suroviny:
zelený chřest zmrazený Bonduelle 500 g, bílé víno 2 dcl, vinný ocet 3 lžíce, šalotka 2 ks, 4 žloutky, máslo 200 g, estragon 1 svazek, kerblík 1 svazek, hrubá sůl, jemná sůl, čerstvý mletý bílý pepř, cukr, citronová šťáva 2 lžíce, koření dle chuti

foto receptu
KuchařPříprava:

V kastrůlku svaříme víno, ocet a jemně sekanou šalotku. Dusíme do skoro úplného odvaření tekutiny. Poté zredukovanou směs propasírujeme přes jemné síto, základ vložíme v misce do horké vodní lázně, přidáme žloutky a za stálého šlehání přidáváme po lžičkách máslo až omáčka zhoustne.
Přimícháme posekané lístky estragonu a kerblíku, osolíme a ochutíme bílým pepřem a kořením.
Chřest připravíme zhruba 3 minuty na páře. Před podáváním osolíme hrubou mořskou solí a pepřem a při podávání přeléváme omáčkou.


TIP: Výborný teplý předkrm

Výrobky vhodné
pro tento recept

Všechna práva vyhrazena © 2015 BONDUELLE s.r.o.