ico_home.gif, 888B Hlavní stránka   ico_kontakt.gif, 66B Kontakty    ico_letter.gif, 67B Newsletter   ico_mapa.gif, 68BMapa stránek

Bonduelle - chuť, která je vidět... Facebook

výrobky

Srnčí steak s dušenou glazovanou zeleninou

Hlavní jídlo

Recept pro 10 osob

Suroviny:
zmrazená zelenina Bonduelle (různé druhy: např. mladá mrkev, kukuřice, cukrový hrášek, růžičková kapusta, zelené fazolové lusky, Romanesco, brokolice, květák, hrášek, ...) 800 g, srnčí steak 800 g, hladká mouka 50 g, olej 100 g, máslo 50 g, cukr 50 g, směs koření na divočinu 20 g, Koruna zeleniny (dochucovací přípravek) 50 g, červené víno 100 ml, sůl 30 g

foto receptu
KuchařPříprava:

Maso lehce naklepeme, osolíme, okořeníme, zakápneme vínem, olejem a necháme nejméně 2 hodiny marinovat. Zeleninu Bonduelle (např. mladou mrkev, kukuřici, cukrový hrášek, ...) necháme pozvolna rozmrazit. Posypeme cukrem, osolíme a restujeme na másle do měkka. Nakonec dochutíme přípravkem Koruna zeleniny. Maso poprášíme moukou a zprudka opečeme na oleji. Výpek dle potřeby dohustíme a podlijeme. Krátce povaříme, případně dochutíme. Při podávání obložíme maso bohatě zeleninou. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
TIP: Pokrm je vhodný pro slavnostní okamžiky. Jako přílohu doporučujeme knedlík, ale podle chuti i brambory či hranolky.

Všechna práva vyhrazena © 2015 BONDUELLE s.r.o.