ico_home.gif, 888B Hlavní stránka   ico_kontakt.gif, 66B Kontakty    ico_letter.gif, 67B Newsletter   ico_mapa.gif, 68BMapa stránek

Bonduelle - chuť, která je vidět... Facebook

výrobky

Salát Julienne s romanescem

Salát

Recept pro 8 osob

Suroviny:
celer nudličky 200 g, mrkev nudličky 200 g, klíčky fazole Mungo 200 g, Romanesco 200 g, cibule 50 g, vinný ocet 20 g, cukr 60 g, sůl 10 g, olivový olej 20 g, zelený salát 100 g, sýr to-fu 250 g, zeleninový vývar 300 g, celozrnná mouka 50 g, sezamové semínko 20 g

foto receptu
KuchařPříprava:

Celer, mrkev a sójové klíčky slijeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět. Romanesco překrájíme na menší kousky, povaříme na páře, ale dbáme na to, aby zůstalo pevné. Z octu, cukru a soli uděláme zálivku. Přidáme cibuli a zeleninu. Důkladně promícháme, necháme v chladničce odležet. Mezi tím nakrájíme tou-fu na kostičky 8x8 mm a vložíme do rozehřátého zeleninového vývaru. Vyjmeme, obalíme v mouce se sezamem a opečeme do zlatova na oleji. Část listů zeleného salátu natrháme, smícháme s připravenou zeleninou a to-fu. Misku nebo talíř vyložíme listy salátu, poklademe směsí a podáváme.
Pro zachování vzhledu dělíme hlavičky romanesca tak, aby zůstaly špičky vcelku.

TIP: Tato směs se dá použít i jako teplá příloha. V tom případě sterilovanou zeleninu propláchneme a lehce orestujeme na másle.
TIP: Salát je vhodný jako předkrm, svačina, lehká večeře nebo vzhledově zajímavá příloha k pokrmům. Doporučujeme podávat s celozrnným pečivem nebo toasty.
Variantně lze použít zmrazenou směs Julienne Mix.

Všechna práva vyhrazena © 2015 BONDUELLE s.r.o.