ico_home.gif, 888B Hlavní stránka   ico_kontakt.gif, 66B Kontakty    ico_letter.gif, 67B Newsletter   ico_mapa.gif, 68BMapa stránek

Bonduelle - chuť, která je vidět... Facebook

výrobky

Bramborový salát

Příloha nebo salát

Recept pro 10 osob

Suroviny:
265 g (1 konzerva 425 ml) sterilovaného hrášku Bonduelle, 265 g (1 konzerva 425 ml) sterilované mladé mrkve celé Bonduelle, 140 g (1 konzerva 212 ml) Zlaté kukuřice Bonduelle, 200 g cibule, 100 ml olivového oleje, 2 polévkové lžíce hořčice, sůl, pepř, worchester, 20 ml octu (nebo nálevu z okurek), 1 kg vařených brambor, 150 g sterilovaných okurek Bonduelle

foto receptu
KuchařPříprava:

Hrášek, mrkev, a Zlatou kukuřici necháme okapat. 200 g cibule nakrájíme na větší kostičky nebo proužky a krátce orestujeme na oleji. Jakmile cibule částečně zesklovatí, odtavíme ji z plotny, přidáme hořčici, sůl, pepř, kapku worchesteru, ocet a promícháme. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme s nálevem. Okurky nakrájíme na kostičky a společně s odkapanou zeleninou přidáme k bramborám. Promícháme a dáme odležet do chladničky.
Můžeme připravit i variantu s majonézou (375 ml) a zakysanou smetanou (200 ml), pouze snížíme množství oleje pro orestování cibule na nezbytné množství, stejně tak i hořčici a ocet.

TIP: Podáváme jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Všechna práva vyhrazena © 2015 BONDUELLE s.r.o.