Zasytí, ale netloustne se po ní:
Kukuřice má nízký glykemický index - 1 porce 100 g obsahuje 96 kcal (400 kj)
- tzn., že dodává energii, která je organismem spotřebovávána postupně. Cukry ze škrobu se štěpí pozvolna, a proto dodávají tělu energii podstatně déle.
Jedna 100 g porce stačí bohatě k ukojení hladu,
ale nepřiberete po ní.
Lutein obsažený v kukuřici podporuje zrakovou činnost.
Karotenoidy v kukuřici chrání pokožku před škodlivými vlivy
UV záření.
Kukuřice je významným zdrojem minerálních látek (draslík, fosfor a hořčík), které pomáhají snížit stres.
Vitaminy, např. Thiamin (vitamin B1), výrazně stimulují mozkovou činnost a pomáhají udržovat dobrou náladu.
Jedna porce obsahuje 20% doporučené denní dávky vitaminu B1, 15% (DDD) vitaminu B9, 12% (DDD) vitaminu C, 10% (DDD) vitaminu B2, B5, B6, 9% (DDD) vitaminu E.
Kukuřice obsahuje vysoké množství vlákniny (až 4%). Vláknina efektivně stimuluje pohyblivost střev a pomáhá bojovat proti zácpě.
Biotin (vitamin H) obsažený v kukuřici působí blahodárně
na vaši pokožku a vlasy.
Kukuřice k snídani, svačině, obědu či večeři - snižuje hladinu cholesterolu.
Kukuřice obsahuje v průměru 3,3% bílkovin (více než většina jiné čerstvé zeleniny). Kukuřice obsahuje kyseliny působící růstově a pozitivně ovlivňující krevní obraz.
Kukuřice významně posiluje funkci ledvin. Působí proti zadržování vody v organismu.
Pro zmírnění svěděni způsobené hmyzím bodnutím stačí rozmačkat pár zrníček kukuřice a potřít jimi postižené místo, případně nechat krátce působit.